Trendsport Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoen wandelen – ook wel sneeuwschoenlopen, trapperen of nordic snowshoeing genaamd – is de ideale wintersport voor wandelaars en natuurliefhebbers, die niet per sé willen langlaufen of skiën en snelle afdalingen willen maken.

Wie kan wandelen, beheerst in korte tijd ook het sneeuwschoenwandelen. Sneeuwschoen wandelen is plezier door sportieve beweging in de frisse winterlucht midden in de ongerepte natuur. Het is niet erg technisch zoals skiën en er is geen lange cursus of een bijzondere uitrusting voor nodig. Met professionele hulp is sneeuwschoen lopen in een mum van tijd te leren.

Sneeuwschoen introductie in het Thüringer Wald

Sneeuwschoen wandelen is ongecompliceerd

Sneeuwschoenen, stokken en gamaschen

Een sneeuwschoenuitrusting is ongecompliceerd. Men heeft sneeuwschoenen, gamaschen en een paar wandelstokken met wat grotere stoppers nodig. Bijna alle sneeuwschoentypes passen op alle normale wandelschoenen. Met de goede techniek en de juiste uitrusting, die te huur is, heeft u de sneeuw onder de schoenen en niet in de schoenen. Het enige wat u zelf moet meebrengen zijn waterdichte, hoge wandelschoenen en ademende winterkleding.

Betoverende bergwereld

Sneeuwschoenen ontsluiten nieuwe routes door een volkomen maagdelijk sneeuwlandschap, ver weg van drukkere wegen waar de sneeuw geruimd is, of die geprepareerd zijn als langlauf loipes. De betovering van het ondergesneeuwde berglandschap beleven, is een van de hoogtepunten van een sneeuwschoen wandeltocht. Het Thüringer Wald biedt daartoe de geëigende omgeving.

Eenvoudig en milieuvriendelijk

De sneeuwschoenwandelsport is echt de eenvoudigste en vooral milieuvriendelijkste wintersport. Proberen? Schrijf u nu in voor een sneeuwschoen introductietocht met een gehuurde sneeuwschoenset. Bij de eerste professionele sneeuwschoenverhuur van het Thüringer Wald in Langenbach heeft u al sneeuwschoenen vanaf € 5,40 per dag. Ze bieden ook introductie toeren onder deskundige leiding aan. Klik hier »

Laatste nieuws