Sneeuwschoen Groepswandelweek met Gids
van 27 januari tot 3 februari 2018
met sneeuwgarantie

Het Sneeuwschoen Wandelweek Arrangement biedt u een week lang sneeuwschoen wandelen, waarvan op acht dagdelen met gids gewandeld wordt, beginnend met een introductie op zondag. In overleg met de deelnemers en afhankelijk van het weer kan er steeds gekozen worden voor een hele of een halve dag begeleiding.

Zondag beginnen we met z'n allen in één groep met de uitgifte van de sneeuwschoen uitrusting en gaan daarna op pad. U leert de uitrusting kennen en de basis technieken van het sneeuwschoen wandelen. Omdat we over twee gidsen beschikken is het mogelijk om de groep vanaf de middag te splitsen in een snellere groep die langer wandelt en grotere afstanden aflegt en een meer recreatieve groep die het rustiger aan doet met een lager tempo en minder lang achtereen.

De organisatie van de week laat ook toe dat u zelf kan gaan sneeuwschoen wandelen of een van de leuke vakwerkstadjes in de omgeving kunt bezoeken met diverse culturele bezienswaardigheden. U beschikt de hele week over een complete set sneeuwschoen uitrusting.

U verblijft zeven nachten in Landferienhaus Linde op basis van halfpension. 

 • Aankomst op zaterdag met welkomstdrankje
 • Zeven overnachtingen met halfpension
 • Zondag 09:30 – 10:00 Uitgifte en introductie materiaal
 • 10:00 Sneeuwschoen wandeltocht met introductie in de looptechnieken, ca. 2 uur
 • Wildobservatie onder leiding van een herten deskundige
 • Toeristische wandelkaart schaal 1:30.000
 • Acht dagdelen wandeltochten met gids, in overleg met de deelnemers
 • Wandeladviezen op maat met topografische route kaartjes en beschrijvingen
 • De arrangementprijs is inclusief huurmateriaal, 1x sauna of zonnebank, gratis wifi
 • Arrangementprijs € 530 per persoon in een eenpersoonskamer
 • Arrangementprijs € 500 per persoon in een tweepersoonskamer

Boekingsaanvraag

 

Nu met sneeuwgarantie!
Op woensdag 25 januari 2018 bekijken we de sneeuwcondities. Wanneer die onvoldoende zijn voor deze sneeuwschoenweek, dan stellen we u daarvan op de hoogte en mag u kosteloos annuleren. Wij boeken dan uw aanbetaling direct terug.

Dit jaar extra aantrekkelijk programma.

Aansluitend aan deze groepswandelweek zijn er in ons buurdorp Frauenwald op 27 en 28 januari 2018 de kampioenschappen sledehonden races. Boek dus een verlenging om door de bossen langs het wedstrijdtraject te kunnen genieten van deze opwindende wintersport. Helaas is dit verplaatst naar 16.02.-18.02.2018
aansluitend vindt de Trans Thüringia plaats van 3 t/m 9 februari 2018. Dit zijn Lange afstand sledehonden wedstrijd tochten langs verschillende plaatsen aan de Rennsteig. We plannen onze route ook een keer langs een van deze routes. Bekijk eens een voorproefje.

 

Laatste nieuws