Wandelgebied

Langenbach ligt op 470 m hoogte en is van half december tot midden maart behoorlijk sneeuwzeker. Soms ligt er al sneeuw in november en blijft dat zo tot in april. Gemiddeld hebben we hier per jaar zeker 90 dagen sneeuw.

Vanuit ons huis maakt u sneeuwschoen wandeltochten van verschillende afstanden die wij voor onze gasten uitgezet hebben. Naar het zuiden toe ontvouwt zich een prachtig heuvellandschap met relatief geringe hoogteverschillen. Hier liggen de makkelijke sneeuwschoentochten.

Naar het noorden trekt u de bergen in en worden de hoogteverschillen allengs groter. De zwaarte van de wandelingen is daar ook duidelijk groter. Eenmaal op de kam van het gebergte aangekomen is er weer keuze uit vele makkelijke lichte en een paar zwaardere sneeuwschoenroutes.

Thüringer Wald Sneeuwzeker

De kam van het midden Thüringer Wald varieert van 750 tot bijna 1000 meter. Wanneer de sneeuw rond ons dorp niet voldoende is om prettig te kunnen sneeuwschoenwandelen, dan brengen wij u naar de kam van het gebergte ( 8 tot 10 km ) waar altijd genoeg sneeuw ligt.

Zowel rond ons dorp, als ook aan de kam van het Thüringer Wald hebben we genoeg routes uitgezet. Hiervan hebben we kaarten en beschrijvingen voor u gemaakt om sneeuwschoentochten makkelijk na te kunnen lopen. Al onze sneeuwschoenwandelroutes zijn ook als GPX-file voor GPS of wandel-app beschikbaar.

Langenbach in het UNESCO Biosferenreservaar Thüringer Wald, een beschermd natuurgebied met prachtige biotopen. Hier kunt u uitstekend (sneeuwschoen)wandelen. Het grootste deel van dit aantrekkelijke natuurgebied ligt ten zuiden van de kam van het Thüringer Wald.